Γλύκισμα με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη; Εμείς, πάντως, όχι
Υλικά
Για τη βάση
- 150 γρ. μπισκότα κανέλας
- 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 80 γρ. φυστικοβούτυρο
Για το πάνω μέρος
- 150 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
- 50 γρ. φυστικοβούτυρο
Για τα σχέδια
- 3-4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζεις τα μπισκότα κανέλας, το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και χτυπάς μέχρι να γίνει ένα ωραίο ομοιογενές μείγμα.
- Το μοιράζεις στα 15 θηκάκια για μάφιν και τα απλώνεις με ένα κουτάλι.
- Βάζεις στο ψυγείο να παγώσουν.
- Λιώνεις την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το φυστικοβούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
- Ανακατεύεις μέχρι να πάρει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μοιράζεις το μείγμα μέσα στα θηκάκια πάνω από τη βάση.
- Για τα σχέδια: Βάζεις το φυστικοβούτυρο σε ένα μπολάκι στον φούρνο μικροκυμάτων και το ζεσταίνεις μέχρι να λιώσει. Βάζεις μερικές σταγόνες από αυτό πάνω στο μείγμα της σοκολάτας και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας κάνεις σχέδια στην επιφάνεια.
- Παγώνεις στο ψυγείο για αρκετές ώρες και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη στη σελίδα